Usvojen Master plan za Srbiju

Bez autora
Jun 19 2010

Ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je Nacionalni savet za infrastrukturu usvojio Master plan za Srbiju koji će u narednih deset godina odrediti kako će se ulagati u saobraćajnu infrastrukturu.Prema saopštenju, generalne smernice ovog plana odnose se na osnovne vidove transporta i to na putni, železnički, vazdušni i vodeni. Kada je reč o putevima, prioriteti su Koridor 10 i Koridor 11. U vazdušnom saobraćaju predviđena je adaptacija aerodroma, dok je u vodenom saobraćaju prioritet Koridor 7, odnosno Dunav.

Usvojen Master plan za SrbijuMinistar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je Nacionalni savet za infrastrukturu usvojio Master plan za Srbiju koji će u narednih deset godina odrediti kako će se ulagati u saobraćajnu infrastrukturu.

Prema saopštenju, generalne smernice ovog plana odnose se na osnovne vidove transporta i to na putni, železnički, vazdušni i vodeni. Kada je reč o putevima, prioriteti su Koridor 10 i Koridor 11.

U vazdušnom saobraćaju predviđena je adaptacija aerodroma, dok je u vodenom saobraćaju prioritet Koridor 7, odnosno Dunav.

Što se tiče infrastrukture, najvažnija je činjenica da će se u narednih deset godina godišnje ulagati između milijardu i milijardu i po evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik